Medovicový med, 250 gr
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Medovicový med, 250 gr

Sklenice: 250 gr.

Uchovejte v chladu, temnu a suchu. Med přirozeně krystalizuje. Ztekutíte ho pomalým zahříváním, nejlépe ve vodní lázni do 45°C. Krystalizace není na závadu a není důvodem pro reklamaci, naopak je známkou kvality.

Med tuhne, tedy krystalizuje.  Za jak dlouho nám med ve sklenici zkrystalizuje? To záleží na vzájemném poměru dvou hlavních jednoduchých cukrů obsažených v medu.

141 Kč S DPH

126 Kč BEZ DPH

126 Kč Bez DPH

check Skladem

Medovicový lesní med

1.      Pomalá krystalizace: Medovicové medy mají tendenci krystalizovat pomaleji než medy květové, což znamená, že zůstávají v tekutém stavu déle.

Medovicový med má tendenci být mnohem hustší než běžný tekutý med.

2.     Barva: Barva medovicového medu může být světlá až střední, závisí na zdroji květinového nektaru, který včely sbírají. V CHKO Český les jsou lesy smíšené, což přispívá ke kvalitě lesních medovicových medů.

3.     Vhodnost pro alergiky: Vzhledem k nižšímu obsahu pylu jsou medovicové medy obvykle vhodnější pro lidi trpící pylovými alergiemi.

4.     Zdravotní výhody: Medy obecně jsou známy pro své potenciální zdravotní výhody, včetně podpory při nachlazení a chřipce, díky svým antibakteriálním a protizánětlivým vlastnostem. Obsahují také vitamíny, minerály a enzymy, což přispívá k jejich výživové hodnotě.

5.     Chuť: Medovicový med má bohatou a sladkou chuť s jemnou karamelovou nebo smetanovou příchutí. Jeho chuť může být velmi lahodná.

6.     Využití: Medovicový med je skvělý na pomazání na chléb, třeba jako náhrada za máslo nebo marmeládu. Může být také použit v dezertech a vaření, kde přidává sladkou a bohatou chuť.

Proces výroby medovice a sběru medu z medovice je zajímavý. Medovice je lepkavá směs, kterou včely vytvoří sbíráním šťávy z různých rostlin. Tento proces může záviset na přemnožení určitého druhu hmyzu, který vytváří medovici na listech a jehličí stromů.

Medovice a medy z ní jsou zajímavým aspektem včelařství a včelího produkce a mohou mít různé chuťové a výživové charakteristiky v závislosti na zdroji rostlin a prostředí, kde včely sbírají nektar a medovici.

med0034
chat Komentáře (0)