Pastový med květový, 250 gr
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Pastový med květový, 250 gr

Sklenice 250 gr

Skladování pastového medu

Uchovejte v chladu, temnu a suchu. Do tekutého stavu můžete med přivést pomalým zahříváním, nejlépe ve vodní lázni do 45°C.

96 Kč S DPH

86 Kč BEZ DPH

86 Kč Bez DPH

check Skladem

Pastový med je druh medu, který má hustou a krémovitou konzistenci. Tato konzistence je dosažena tím, že med je zpracováván tak, aby byl krystalizován a smíchán, čímž vzniká jemná, pastová struktura. Pastový med je také známý jako krémový med nebo někdy také jako smetanový med.

Pastový med má několik výhod. Má tendenci být méně tekutý než tradiční tekutý med, což usnadňuje jeho manipulaci a používání. Má také mnohem delší trvanlivost, protože krystalizace medu zabraňuje růstu mikroorganismů a plísní. To z něj dělá vhodnou volbu pro ty, kteří nemají med často.

Tato konzistence je dosažena tím, že med je zpracováván a krystalizován tak, aby byl jemný a krémový. Obvykle se vytváří tím, že se tekutý med míchá nebo krystalizuje při nízkých teplotách a následně se smíchá tak, aby získal pastovou texturu. Rychlost a způsob výroby pastového medu může záviset na preferencích výrobce.

Pastový med je oblíbený pro svou snadnou šířitelnost na pečivo, do čaje nebo do jiných nápojů. Má také jemnou chuť, která je oblíbená u mnoha lidí. Je důležité si uvědomit, že pastový med není specifický druh medu, ale spíše způsob, jakým je med zpracován, aby získal tuto konzistenci. Různé druhy medu mohou být zpracovány do pastového stavu, a tak se mohou lišit chuťově a vůní.

med0043
chat Komentáře (0)