


Rodina Mary se od roku 1921 věnuje sběru a výběru kvalitních medů z francouzské apikální tradice, mezi nimiž vyniká medovice z Ardén. Včely v červnu sbírají nektar z medovicových stromů v srdci ardénských lesů, což dává medu jeho jedinečnou chuť. Tento nektar se vyznačuje jemnou mentolovou chutí, silnou intenzitou a krémovou texturou, která je ideální k rozetření na chléb. Kromě skvělé chuti je medovice výjimečným produktem úlu, který dodá vašim pokrmům jedinečnou chuť, ať už se jedná o marinády, kuřecí nebo rybí recepty, omáčky či dresinky. Medovicové květy jsou také známé pro své uklidňující a antispazmodické účinky
Med se skládá především z cukrů (přibližně 80 %), vody (17 %) a vitamínů, minerálů a aminokyselin. To se obecně rozděluje následovně:
38 % fruktózy
32 % glukózy
17 % vody
7 % maltózy
Ostatní: 3,5 % (vitamíny, stopové prvky, flavonoidy, enzymy, pigmenty ...)
1,5 % různých cukrů
1 % sacharózy
Minerální látky:
železo, draslík
Toto je přibližný obsah a může se mírně lišit v závislosti na konkrétním ročním období a složení nektaru.
Není vhodné pro diabetiky a osoby s alergií na včelí produkty.
Obsahuje přes 20% pylu z lípy na 100g výrobku.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.