


Rodina Mary s dlouhou tradicí výroby medu od roku 1921, nabízí výběr kvalitních medů z francouzských květů. Levandulový med z Luberonu je vyroben z opylováním levandulových květů včelami v regionálním přírodním parku Luberon v Provenci. Tento med je známý svou lahodnou a ovocnou vůní, která ho činí ideálním doplňkem mnoha potravin. Je bohatý na vitamíny a minerály dodávající jedinečné vlastnosti. Levandulový med je ideální jako sladký doplněk do pečiva, snídaní, mléčných výrobků nebotaké do nápojů.
Med se skládá především z cukrů (přibližně 80 %), vody (17 %) a vitamínů, minerálů a aminokyselin. To se obecně rozděluje následovně:
38 % fruktózy
32 % glukózy
17 % vody
7 % maltózy
Ostatní: 3,5 % (vitamíny, stopové prvky, flavonoidy, enzymy, pigmenty ...)
1,5 % různých cukrů
1 % sacharózy
Minerální látky:
železo, draslík
Toto je přibližný obsah a může se mírně lišit v závislosti na konkrétním ročním období a složení nektaru.
Není vhodné pro diabetiky a osoby s alergií na včelí produkty.
Obsahuje přes 20% pylu levandule na 100g výrobku.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.