


Rodina Mary se od roku 1921 věnuje sběru a výběru kvalitních medů z francouzské apikální tradice, mezi nimiž vyniká medovice z Berry. Včely v červnu sbírají nektar z pohankových rostlin v srdci berryjských lesů, což dává medu jeho jedinečnou chuť. Tento nektar zahrnuje vynikající dřevitou chuť, silnou intenzitu a hustou texturu, která je ideální k rozetření na chléb. Kromě skvělé chuti je pohanka výjimečným produktem úlu, který dodá vašim pokrmům jedinečnou chuť, ať už se jedná o marinády, kuřecí nebo rybí recepty, omáčky či dresinky. Pohankové květy jsou také známé pro své uklidňující a antispazmodické účinky.
Med se skládá především z cukrů (přibližně 80 %), vody (17 %) a vitamínů, minerálů a aminokyselin. To se obecně rozděluje následovně:
38 % fruktózy
32 % glukózy
17 % vody
7 % maltózy
Ostatní: 3,5 % (vitamíny, stopové prvky, flavonoidy, enzymy, pigmenty ...)
1,5 % různých cukrů
1 % sacharózy
Minerální látky:
železo, draslík
Toto je přibližný obsah a může se mírně lišit v závislosti na konkrétním ročním období a složení nektaru.
Není vhodné pro diabetiky a osoby s alergií na včelí produkty.
Obsahuje přes 20% pylu z pohanky na 100g výrobku.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.