


Burgundský akátový med: ochutnejte sluneční paprsky ve sklenici! Tento med, získávaný tradičním způsobem z akátových květů v srdci Francie, vás okouzlí svou jemnou květinovou vůní a delikátní, sladkou chutí. Jeho světlá barva a sametová textura ho z něho vytvoří dokonalého společníka pro Vaše snídaně– na pečivo, do jogurtu nebo jako přírodní sladidlo do čaje či kávy. Díky nízkému glykemickému indexu je skvělou volbou i pro ty, kdo se snaží omezit příjem cukru.
Med se skládá především z cukrů (přibližně 80 %), vody (17 %) a vitamínů, minerálů a aminokyselin. To se obecně rozděluje následovně:
38 % fruktózy
32 % glukózy
17 % vody
7 % maltózy
Ostatní: 3,5 % (vitamíny, stopové prvky, flavonoidy, enzymy, pigmenty ...)
1,5 % různých cukrů
1 % sacharózy
Minerální látky:
železo, draslík
Toto je přibližný obsah a může se mírně lišit v závislosti na konkrétním ročním období a složení nektaru.
Není vhodné pro osoby s alergií na včelí produkty.
Obsah pylu akácie je obvykle vyšší než 15% na 100g výrobku.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.